به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، حمد دریس گفت: با توجه به اینکه زهکش ها نقش مهمی در کشاورزی دارند با برنامه ریزی بصورت دوره ای زهکش ها را بررسی کرده و با عملیات ترمیم و لایروبی آنها را در حالت عملیاتی قرار میدهیم.
وی افزود: هر ساله با رویش پوشش گیاهی بخصوص نی در بستر زهکش ها نه تنها سرعت خروج زه آب را کاهش می دهند بلکه به دلیل کاهش سرعت خروج زه آب، زهکش با انباشت لای در آن منطقه مواجه می شود.
مدیر عامل شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری زهره و جراحی بیان کرد: بعد از نیاز سنجی توسط واحد بهره برداری که با بازدید های دورهای به دست آمده بود در سال جدید اقدام به انجام عملیات لایروبی کردیم.
وی ادامه داد: با توجه با اینکه ما در شهرستانهای هندیجان، رامشیر، شادگان، امیدیه و رامهرمز شبکه آبیاری داریم این گستردگی همه ساله باعث افزایش زمان عملیات های لایروبی می شده که با برنامه ریزی دقیق با کاهش چشمگیر زمانی و افزایش لایبرداری روبرو بوده است.
حمد دریس عنوان کرد: دراین عملیات دو ماهه که بطول 145 هزار متر انجام شد حدودا 800 هزار متر مکعب لای از زهکشهای شبکههای آبیاری تحت پوشش شرکت خارج شد.
مدیر عامل شرکت در پایان با اشاره به اینکه زهکش ها در جلگه خوزستان اهمیت دو چندانی دارند گفت: ما طی این عملیات نه تنها لای انباشته را خارج نمودیم بلکه پوشش گیاهی که سرعت حرکت زه آب را کند میکرد از بین برده و به موازات عملیات لایروبی دیواره زهکش ها و جاده دسترسی ها را نیز ترمیم نمودیم.