لزوم کاربردی سازی GIS در حوزه های مهندسی و تعامل میان صنعت و دانشگاه

مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو بر لزوم کاربردی سازی هرچه بیشتر GIS در حوزه های مهندسی و بهره برداری، توسعه تعامل بین صنعت و دانشگاه و بهبود هرچه بیشتر فرآیند جمع آوری داده، نگهداری، صحت سنجی و به روز رسانی داده های به دست آمده تاکید کرد.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، آزرم دهستانی روز چهارشنبه ۷ آذر در نشست تخصصی سیستم اطلاعات مکانی (GIS) در صنعت آب و برق با هدف دستیابی به رهیافت های نو GIS، ضرورت دنیای هوشمند آب و وبرق و مدیریت هوشمند صنعت آب و برق کشور به میزبانی سازمان آب و برق خوزستان در سالن همایش هتل بوستان برگزار شد،ضمن تبریک و گرامیداشت روز GIS به همه تلاشگران صنعت آب و برق کشور و تقدیر از مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان به منظور برگزاری این همایش، اظهار کرد: فناوری نوین GIS یا سیستم اطلاعات مکانی یک ابزار علمی و صنعتی به منظور جمع آوری مدیریت و تحلیل داده‌های مکان محور است.

وی افزود: از مزایای استفاده از(GIS) در صنعت آب و برق میتوان به مدیریت منابع، مدیریت دارایی، مدیریت ریسک، مدیریت حریم، مدیریت پایداری شبکه، مدیریت بحران، مدیریت تنش، مدیریت تولید بهینه، افزایش بهره‌ وری و پیش بینی و شبیه سازی برخی از کاربردهای (GIS) درصنعت آب و برق اشاره کرد.

دهستانی با اشاره به وضعیت سیستم اطلاعات مکانی در وزارت نیرو تصریح کرد: شبکه انتقال برق کشور با بیش از ۲۲۰۰ پست انتقال و قوی توزیع جهت مدیریت ترانزیت برق، ایجاد پایداری شبکه در سطوح بالای ولتاژی و مدیریت قابلیت اطمینان شبکه به شکل ۹۵ درصدی GIS است.

وی ادامه داد: این بخش ۶۲ لایه اطلاعاتی شامل پست‌های برق، شبکه انتقال و قوی توزیع، ترانسفورماتورها، دکل‌ها و تجهیزات داخل پست را شامل می‌شود.

مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و آماربا بیان اینکه GIS روش اندیشیدن و عمل کردن را تغییر می دهد به کاربرد این فن آوری نوین در منابع آب اشاره کرد و گفت: به طور عمده تحلیل های مکانی که توسط سیستم اطلاعات مکانی بر مدیریت منابع آب صورت می‌گیرد تحت عنوان مکان یابی، پایش و مدل‌سازی است.

وی افزود: برای مثال می‌توان مکان یابی احداث سازه هایی مانند سد، پل، آب بند و … ، پهنه بندی سیل و مناطق تحت تاثیر آن، پایش کیفیت آب، مدل سازی بارندگی منطقه، مدل‌سازی بارش-رواناب حوضه آبریز و… نام برد. 

دهستانی اضافه کرد: از طرفی ویژگی تولید نقشه از لایه های اطلاعاتی مربوط به منابع آبی و مدلسازی آن ها در سیستم های GISای به ما این امکان را می دهد تا بسیاری از رفتار های آب های سطحی و زیرزمینی، دشت های سیلابی و … را پیش بینی کنیم این موضوع نقش مهمی در برنامه ریزی، اقدام و هم چنین مدیریت بحران های احتمالی ایفا می کند.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به وجود تاسیسات و زیرساخت‌های بزرگ و همچنین عارضه‌های طبیعی مانند رودخانه‌ها، آب‌های زیرسطحی و ... در سطح کشور، مدیریتی دقیق نیاز است که به این منظور باید با رویت‌پذیری، کنترل‌پذیری و در نهایت هوشمندسازی در راه خدمت‌رسانی به مردم گام برداریم.

دهستانی خاطرنشان کرد: از آنجا که هدف ما رسیدن به دولت هوشمند است، برای ارتقا زیرساخت‌های هوشمندسازی و برطرف کردن نقاط ضعف، احتیاج به اطلاعات مکانی داریم که خوشبختانه وزارت نیرو، در دو دهه اخیر، به صورت جدی به این موضوع پرداخته و همایش ها و وبینارهای خوبی در این زمینه برگزار کرده است.

مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و آمار با در پایان با بیان این که امید می رود دستاوردهای حاصل از برگزاری این همایش بتواند حلال بخش هایی از مشکلات صنعت آب و برق کشور باشد بر لزوم کاربردی سازی هرچه بیشتر GIS در حوزه های مهندسی و بهره برداری، توسعه تعامل بین صنعت و دانشگاه و بهبود هرچه بیشتر فرآیند جمع آوری داده، نگهداری، صحت سنجی و به روز رسانی داده های به دست آمده تاکید کرد.

گفتنی است این همایش به مدت دو روز در هفتم و هشتم آذر ماه در سالن همایش های گیت بوستان به همت سازمان آب و برق خوزستان در حال برگزاری است.

کد خبر: 473
  تاریخ خبر : چهارشنبه 7 آذر 1403
 206

آمار سایت

  • کاربران آنلاین: 568
  • بیشترین بازدید همزمان: 568
  • بازدید امروز: 2,422
  • شناسه IP شما : 18.219.131.216

آدرس تماس

  • اهواز- بلوار گلستان- سازمان آب و برق خوزستان
  • صندوق پستی: 137 - 61335
  • تلفن: 33150000 (061)
  • فکس دبیرخانه مرکزی: 33158006 (061)